Прислівники зі значенням ‘тут, у цьому місці’ в західнополіських та суміжних говірках - Громик, Юрій Васильович; Hromyk, Yu. V. (Ужгородський національний університет, 2011)
Проаналізовано прислівники лексико-семантичної групи ‘тут, у цьому місці’, фіксовані в західнополіських і суміжних волинських та середньополіських говірках. Відзначено значну варіативність діалектних структур, неоднорідних за морфологічим складом, походженням, ареалом. In the article it is analyzed adverbs of lexico-semantic group ‘here, in this place’ that are fixed in the Western Polissya and neighboring Volynian and Middle Polissya dialects. Considerable variety of dialectal forms which are heterogeneous because of their morphological structure, origin and area is noted.
Keywords: говірка; dialect; ареал; area; прислівник; adverb; вказівна частка; demonstrative particle