Українські народні пісні Черкаської Звенигородщини у творчості Тараса Шевченка - Охманюк, Віталій Федорович; Okhmaniuk, Vitalii F. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті охарактеризовано українські народні пісні які вплинули на творчість Тараса Шевченка, висвітлено органічну спорідненість творчості Кобзаря із подніпровським фольклором і, зокрема, піснями його малої батьківщини - Звенигородщини як осердя ліричної традиції українського фольклору нового часу. The Ukrainian folk songs that influenced on work of Taras Shevchenko are described in this article, him organic cognation with folklore of Подніпровським and in particular, by the songs of the small motherland of − of Zvenigorodshchyna as focus of lyric tradition of Ukrainian folklore of new time.
The Ukrainian folk songs of Cherkassy Zvenigorodshchyna are in work of Taras Shevchenko
Keywords: Українські народні пісні; Звенигородщина; пісенний фольклор; репертуар; the Ukrainian folk songs; Zvenigorodshchyna; song folklore; repertoire