Кратологія - Бортніков, Валерій Іванович; Бусленко, Василь Володимирович; Bortnikov, Valerii I.; Buslenko, Vasyl V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Навчальна дисципліна «Кратологія» є вибірковою дисципліною циклу навчальних дисциплін професійної і практичної підготовки за вибором студента. Вона має міждисциплінарний характер, оскільки інтегрує відповідно до свого предмету знання з інших освітніх і наукових галузей: юридичних, філософських, політологічних, соціологічних, економічних, психологічних, державного управління тощо. Метою вивчення навчальної дисципліни «Кратологія» є формування у слухачів сучасних теоретичних знань, практичних умінь і навичок щодо науки про владу та місця та ролі людини в системі влади.
Keywords: влада; політична влада; кратологія; легітимність влади