Податкове навантаження, як критерій ефективності ведення податкової політики - Цимбалюк, Ірина Олександрівна; Tsymbaliuk, I. O.; Вишневська, Наталія Василівна; Vyshnevska, N. V. (Державний вищий навчальний заклад „Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди”, 2012)
у статті наведена сутність податкової політики, визначений її вплив на економіку країни. Проведений розрахунок загального показника податкового навантаження та його значення в розрізі окремих податків та відрахувань. Здійснено оцінку привабливості вітчизняної податкової системи в порівнянні з податковими системами інших країн світу. In the article exposed essence of tax policy, certain its influence on the economy of country. Conducted calculation of general index of the tax loading and his value in the cut of separate taxes and deductions. Estimation of attractiveness of the Ukrainian tax system is carried out as compared to the taxes systems of other countries of world.
Keywords: податкова політика; податкова система; коефіцієнт податкового навантаження; tax policy; tax system coefficient of the tax loading