Туристично-рекреаційна привабливість історико-культурних об’єктів Заболоттівської ТГ Волинської області - Єрко, Ірина Володимирівна; Павлушенко, Олена Григорівна; Мельник, Надія Вікторівна; Антипюк, Олена Володимирівна; Качаровський, Роман Євгенович (Університет Григорія Сковороди в Переяславі, 2021)
Визначено особливості формування територіальних громад (ТГ) у Волинській області. Окреслено основні історико-культурні ресурси Заболоттівської ТГ Ковельського району Волинської області. Зосереджено увагу на об’єктах історії та культури, археології, архітектури та містобудування, монументального мистецтва. Визначено проблемні питання розвитку історико-культурної спадщини ТГ та запропоновано шляхи їх вирішення.

Peculiarities of formation of territorial communities (TG) in Volyn region are determined. The main historical and cultural resources of Zabolottivska TG of Kovel district of Volyn region are determined. The focus is on history and culture, archeology, architecture and urban planning, and monumental art. Problematic issues of TG historical and cultural heritage development are identified and ways of their solution are suggested.
Keywords: Волинська область; Ковельський район; туризм; рекреаційний потенціал; туристична привабливість; історико-культурна спадщина; пам’ятки архітектури; пам’ятки історії; Заболоттівська ТГ; Zabolottivska TG; tourism; recreational potential; historical and cultural heritage; tourist attraction; architectural monuments; historical monuments; Volyn region.; Kovel district; 911.3(477.82-72):379.8