До питання діяльності сискної поліції у волинській губернії (1880-1917рр.) - Яцишин, Михайло Михайлович; Yatsyshyn, Mykhailo M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Розглянуто створення та функціонування сискної поліції у Волинській губернії в 1880–1917 рр. Проаналізовано нормативно-правове та кадрове забезпечення її співробітників.

The creation and functioning of the search police in the Volyn province in 1880- 1917 is dealt. The normative-legal and personnel support of this police is analyzed.
To the question of search police activity in the Volyn province (1880-1917)
Keywords: Волинська губернія; Російська імперія; сискна поліція; сискні відділення; Volyn province; the Russian empire; search police; search police departments