Особливості організації лікувальної гімнастики вагітним - Бойковська, Вікторія (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2020)
До негативних факторів, що впливають на нормальний перебіг вагітності належить гіподинамія. У зв’язку з цим, важливо розробити програму фізичної терапії, яка змогла б не лише забезпечити відповідний рівень рухової активності а й підгодовувати вагітну до пологів та післяпологового періоду. Результати дослідження свідчать, що комплексне застосування засобів фізичної терапії протягом вагітності сприяє адекватній психологічній готовності до пологів, зменшенню ускладнень під час вагітності, пологів та в післяпологовому періоді.
Keywords: вагітність; лікувальна гімнастика