Музей і місцева громада: шляхи взаємодії - Рябчикова, Фаїна Денисівна; Riabchykova, Faina D. (Волинський краєзнавчий музей, 2015)
Стаття присвячена аналізу сучасного стану музейної справи в Україні та характеристиці можливих шляхів виходу музеїв з кризи. Одним із них є активне звернення до місцевої громади. Охарактеризовано дієві прийоми активізації роботи музейних закладів з місцевим населенням.
Keywords: музей; музейна справа; музеєзнавство; музейна педагогіка