Ризики та безпека в житті сучасної людини: соціально-філософський аналіз - Дурманенко, Олександр Олександрович; Durmanenko, Alexander (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті проаналізовано особливості сучасних соціальних ризиків та їх сприйняття індивідами через феномен онтологічної безпеки особистості як одного з ключових понять теорії структурації. В статье анализируются особенности современных социальных рисков, а также их восприятие индивидами через феномен онтологической безопасности личности как одного из ключевых понятий теории стуктурации. The article deals with the peculiarities of the modern social risks and their perception by the individuals through the phenomenon of the personal ontological safety being one of the key notions of the structuration theory.
Risks and Safety in the Life of the Modern Person: Social and Philosophic Analysis
Keywords: ризик; риск; risks; онтологічна безпека особистості; personal ontological safety; структура; structure; структурація; structuration; соціальні страхи; social fears