Фортепіанні твори Ігора Шамо в аспекті фахової підготовки піаніста - Коцюрба, Наталія Євгеніївна (Львів –Торунь: Liha-Pres, 2023)
Однією з найяскравіших постатей музичної культури ХХ століття є Ігор Наумович Шамо – український, радянський композитор, піаніст та педагог; Заслужений діяч мистецтв України; Народний артист Української РСР; Лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка, премії ім. М. Островського; Нагороджений орденом «Знак Пошани», медалями; Почесний громадянин міста Києва; Член Національної спілки композиторів України. Творчий спадок композитора надзвичайно багатий. Фортепіанна музика Ігора Шамо є вагомим внеском в скарбницю світової класичної музики. Творчість Ігора Наумовича Шамо характеризуються оригінальними рішеннями у музичній формі та глибокою емоційною насиченістю, має велику культурну цінність та є важливим внеском у сучасну українську та світову класичну музику.
Piano pieces of Ihor Shamo in the aspect of professional training of a pianist
Keywords: Музичне мистецтво; фортепіанні твори; Ігор Шамо; фахова підготовка піаніста; 7((477)+(100))(062.552)