Особливості вивчення теми «Словосполучення» на уроках української мови у ЗЗСО (на матеріалі мовотворчості письменників Волині). - Голянська, Іванна Сергіївна; Масицька, Тетяна Євгенівна (My University, 2024)
Розгляд і вивчення особливостей словосполучення належить до актуальної проблематики в українському мовознавстві. Його вивчення є важливим у шкільному курсі української мови. У викладанні теми «Словосполучення» для розуміння її учнями важливим є оптимальне поєднання традиційних та інноваційних методів, вибір цікавого навчального матеріалу. Досліджено особливості вивчення словосполучень на уроках української мови в ЗЗСО. Схарактеризовано традиційні та інноваційні методи вивчення словосполучення.
Keywords: синтаксис; реченнєва конструкція; словосполучення; методика викладання