Категорія “національний письменник” у літературознавчій концепції М. Грушевського - Яблонська, Ольга Василівна; Yablonska, O. V. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2008)
У статті зроблено спробу відтворити вагомість поняття “національний письменник” у літературознавчій концепції М. Грушевського. Проаналізовано низку публікацій дослідника на сторінках “Літературно-наукового вісника”. The author made an attept to reveal the significance of the literature conception of M. Grushevskiy. A number of works, published on the pages of “Literary and Scintific Bulletin” was analysed in the article.
Category “national writer” in literature conception of M. Grushevskiy
Keywords: національний письменник; національна література; українське літературознавство; national writer; national literature; Ukrainian history and criticism of literature