Геологічний музей ВНУ імені Лесі Українки як туристична атракція - Єрко, Ірина Володимирівна; Чижевська, Лариса Тарасівна; Вовк, Олександр Павлович; Мельник, Олег Володимирович; Ковальчук, Сергій Ігорович; Качаровський, Роман Євгенович (Європейська наукова платформа, 2021)
Визначено нормативно-правову базу, що регулює процес утворення та функціонування музеїв закладів вищої освіти в Україні. Закцентовано увагу на музейних установах Волинсього національного університету імені Лесі Українки, зокрема геологічному. З’ясовано передумови та історію його створення, виокремлено завдання, що він виконує, деталізовано наявну колекцію. Досліджено можливості геологічного музею як туристичної атракції ВНУ імені Лесі Українки, м. Луцька та Волинської області, запропоновано шляхи покращення популяризації музею.
Keywords: Волинська область; м. Луцьк; музеї; геологічний музей; мінерали; гірські породи; заклади вищої освіти; університет; Волинський національний університет імені Лесі Українки; 911.3:[55:069(477.82)