Сучасні теоретичні аспекти та практика управління в українських містах - Булавін, Демид Геннадійович; Булавин, Демид Геннадьевич; Bulavin, Demyd H. (My University, 2016)
У статті значну увагу приділено місцевій владі, а саме органам місцевого самоврядування, теоретичні аспекти відносин, демократичні засади якого викладено в Європейській хартії місцевого самоврядування. Органи місцевого самоврядування як розподіляють та виконують між собою обов’язки, так і доносять до влади громадську думку. Крім громади, в управлінні містом беруть участь влада й приватні підприємства. Місцева влада взаємодіє з громадою за посередництва зборів, електронної пошти, звернень, круглих столів, сайтів, ЗМІ. Ефективність державного управління залежить від законодавства, фінансування та планування розвитку міста. На управління містом впливають його властивості, такі як спрямованість, культура, клімат, підприємства, стратегія розвитку, інвестиції. Article significant role is given to local authorities, such as local governments. Theoretical aspects of relations, democratic principles of local self-government set out in the European Charter of Local Self-Government. Charter involves first participatory governance and action on their behalf. Local government distributes and performs the duties among themselves and conveys to government public opinion. In communities in city authority involved, and private enterprise. Local authorities interact with the community through meetings, e-mail addresses, round tables, websites and media. For successful joint interactions occur trainings, education, international and local conferences. The effectiveness of governance depends on legislation and planning development. In city management affect its properties, such as orientation, culture, environment, enterprise development strategy, investment. The model of local government practices.
Modern Theoretical Aspects and Practice of Management in Ukrainian Cities
Keywords: самоврядування; Європейська хартія; децентралізація; органи влади; громада; законодавство; governance; the European Charter; decentralization; government; community; legislation