Основи економічних теорій : робоча програма нормативної навчальної дисципліни - Геліч, Наталія Вадимівна; Gelich, Natalia V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Програма навчальної дисципліни “Основи економічних теорій” складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів неекономічних напрямів підготовки. Предметом дисципліни є вивчення основних економічних категорій, економічних законів, принципів функціонування економічних систем, економічних відносин, господарського механізму та дій людей, спрямованих на ефективне господарювання в умовах обмежених економічних і природних ресурсів; особливості ринкових перетворень економіки України; сучасні процеси глобалізації економічного життя людства.
Робоча програма навчальної дисципліни «Основи економічних теорій» для студентів 3, 4 курсів за напрямами підготовки: 6.020105 – Документознавство та інформаційна діяльність, 6.030300 – Історія, 6.040300 – Політологія, 6.020204 – Музичне мистецтво, 6.030102– Психологія, 6.070550 – Економічна і соціальна географія, 6.010201 – Фізичне виховання, 6.010203 - Здоров’я людини, 6.010202 – Олімпійський спорт, 6.080100 – Математика.
Keywords: економічні категорії; economic categories; економічні закони, принципи; economic laws, principles; економічні відносини; economic relations