Особливості зовнішньоторговельної політики США в сучасних умовах - Яценко, Марина Костянтинівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Кваліфікаційна робота полягає в дослідженні торговельної політики США у сучасних умовах. Мета дослідження полягає в oбґрунтуваннi теoретичних засад зовнішньоторгівельної політики та ідентифікації особливостей її функціонування у США у сучасних умовах. У роботі розглянуто теоретичні основи світової зовнішньо торговельної політики та міжнародної торгівлі, зокрема концепції та моделі, що використовуються для аналізу міжнародних економічних відносин. Досліджено чинники, що впливають на сучасну зовнішньоторговельну політику США. Другий розділ присвячений загальному аналізу зовнішньоторговельної політики США. Окрему увагу приділено аналізу у сучасних умовах. Третій розділ роботи зосереджується на проблемах та перспективах зовнішньоторговельної політики США. Проаналізовано сучасний стан та перспективи торговельних відносин Україна США.
Keywords: зовнішньоторговельна політика; світова економіка; сучасні виклики; експорт; імпорт