«Сoncerto Rutheno» Олександра Козаренка: тематизм, принципи розвитку, особливості драматургії - Коменда, Ольга Іванівна; Komenda, Olha I. (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2013)
У статті досліджуються жанрово-інтонаційні джерела тематизму, основні принципи розвитку та драматургії одного з показових творів Олександра Козаренка початку 1990-х років − «Сoncerto Rutheno». Автор обстоює думку про синтетичність жанрово-інтонаційної концепції твору, заснованої на втіленні зворотної моделі варіаційної форми та використанні децентралізованого тематизму. The genre-intonation sources of the thematic, the basic principles of development and drama of Oleksandr Kozarenko’s «Concerto Rutheno» are investigated in this work. The author is convinced that the concert is a synthetic genre-intonation conception. Main ideas of this article are based on reverse pattern of variation form and decentralized thematic.
Oleksandr Kozarenko’s «Concerto rutheno»: themes, principles of development, features of drama
Keywords: жанрово-інтонаційні джерела тематизму; композиційна структура; зворотна модель варіаційної форми; децентралізований тематизм; genre-intonation sources of the thematic; a compositional structure; the reverse pattern of variation form; decentralized thematic