Стратегічний потенціал рекреаційної системи регіону: теорія, методологія, оцінка. - Коленда, Наталія Вікторівна; Черчик, Лариса Миколаївна (Луцький національний технічний університет, 2008)
У роботі розроблено теоретичні та методологічні основи формування та реалізації стратегічного потенціалу рекреаційної системи регіону. Сформовано модель рекреаційної системи регіону в умовах реалізації стратегічного потенціалу. Розроблено концептуальні основи дослідження стратегічного потенціалу рекреаційної системи регіону та модель його формування. Визначено методологічні підходи до аналізу та оцінки сукупного потенціалу та виявлення стратегічного, оцінки стратегічного потенціалу субгалузей рекреації. Обґрунтовано та розроблено ефективні стратегії розвитку рекреаційної системи регіону та реалізації її стратегічного потенціалу, програму реалізації стратегічного потенціалу Волинської області, запропоновано заходи реалізації стратегічного потенціалу та джерела фінансового забезпечення його формування.Theoretical-methodological bases of forming and realization of strategic potential of the recreational system of region are developed. Formed model of the recreational system of region in the conditions of realization of strategic potential. Conceptual bases of research of strategic potential of the recreational system of region and model of his forming are developed. Methodological approaches are certain to the analysis and estimation of the combined potential and exposure strategic, estimation of strategic potential of subindustries of recreation. Effective strategies of development of the recreational system of region and realization of its strategic potential, project of the program of realization of strategic potential in the Volyn region, organizationally-economic mechanism of realization of strategic potential and source of the financial providing of his forming are certain.
Keywords: стратегія; strategy; потенціал; potential; рекреаційна система регіону; recreational system of region; стратегічний потенціал рекреаційної системи регіону; strategic potential of the recreational system of region