Українська казка в культурно-історичному освітленні (міфоритуальний аспект) - Давидюк, Віктор Феодосійович (My University, 2024)
У навчальному посібнику, скерованому на опанування вибіркового курсу «Українська казка в культурно-історичному освітленні» для студентів гуманітарно-педагогічних спеціальностей бакалаврського та магістерського рівнів, розглядаються питання відображення в українських казках цивілізаційних та етноісторичних процесів а також давніх ритуалів соціальної адаптації молоді до нових вікових вимог традиційного суспільства. Для зручності пошуку в умовах застосування різних форм навчання у воєнний час додаються тексти казок, які згадані в науковому викладі.
Keywords: український фольклор; фольклористика; казка; народна казка; культура; етнографія