Облік і оподаткування міжнародних операцій : методичні рекомендації до самостійних робіт - Фатенок-Ткачук, Алла Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Методичні рекомендації до самостійних робіт з курсу «Облік і оподаткування міжнародних операцій» містить перелік питань, що виносяться на самостійне опрацювання, сукупність практичних кейсів захист яких відбуватиметься на практичних заняттях, практичних завдань, методичних рекомендацій щодо особливостей обліку та оподаткування міжнародних операцій та змін в обліковому процес, що відбувається до всіх тем курсу згідно силабусу, що допоможуть набути теоретичних знань та удосконалити практичні навички та компетентності. Рекомендовано для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти галузі знань 07 «Управління та адміністрування» спеціальності 071 «Облік і оподаткування» освітньої програми «Облік і оподаткування» денної та заочної форм навчання з метою набуття теоретичних знань та практичних навичок щодо обліку та оподаткування міжнародних операцій у зовнішньоекономічній діяльності підприємства.
У результаті вивчення дисципліни «Облік і оподаткування міжнародних операцій» відповідно до освітньо-професійної програми здобувач освіти набуває таких компетентностей. Загальні компетентності (ЗК). ЗК03. Навички використання інформаційних і комунікаційних технологій (Тема 1–12). ЗК07. Здатність працювати в міжнародному контексті (Тема 1, 2, 7–12). ЗК09. Цінування та повага різноманітності та мультикультурності (Тема 1, 2, 6–11). Спеціальні (фахові) компетентності (СК). СК01. Здатність формувати та використовувати облікову інформацію для прийняття ефективних управлінських рішень на всіх рівнях управління підприємством в цілях підвищення ефективності, результативності та соціальної відповідальності бізнесу (Тема 1–12). СК03. Здатність застосовувати теоретичні, методичні і практичні підходи щодо організації обліку, контролю, планування та оптимізації податкових розрахунків (Теми 4–12). СК06. Використовувати міжнародні стандарти контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг з дотриманням вимог професійної етики в процесі практичної діяльності (Теми 1–12). СК09. Здатність здійснювати діяльність з консультування власників, менеджменту підприємства та інших користувачів інформації у сфері обліку, аналізу, контролю, аудиту, оподаткування (Теми 1,2, 5–12). Програмні результати навчання (ПРН). ПР02. Знати теорію, методику і практику формування облікової інформації за стадіями облікового процесу і контролю для сучасних і потенційних потреб управління суб’єктами господарювання з урахуванням професійного судження (Теми 3–11). ПР04. Організовувати, розвивати, моделювати системи обліку і координувати діяльність облікового персоналу з урахуванням потреб менеджменту суб’єктів господарювання (Теми 2, 6, 8, 11, 12). ПР09. Формувати фінансову звітність за національними та міжнародними стандартами для суб’єктів господарювання на корпоративному рівні, оприлюднювати й використовувати відповідну інформацію для прийняття управлінських рішень (Тема 12). ПР10. Збирати, оцінювати та аналізувати фінансові та нефінансові дані для формування релевантної інформації в цілях прийняття управлінських рішень (Тема 1, 2, 9, 11, 12). ПР13. Знати міжнародні стандарти контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутні послуги з дотриманням вимог професійної етики (Тема 1, 5, 6-11). ПР17. Готувати й обґрунтовувати висновки задля консультування власників, менеджменту суб’єкта господарювання та інших користувачів інформації у сфері обліку, аналізу, контролю, аудиту, оподаткування (Тема 1, 2, 7–11). ПР 18. Дотримуватися норм професійної та академічної етики, підтримувати врівноважені стосунки з членами колективу (команди), споживачами, контрагентами, контактними аудиторіями. (Тема 1, 2, 6–11).
Keywords: Облік міжнародних операцій; Оподаткування міжнародних операцій; Експорт; Імпорт; Мито; Зовнішньоекономічна діяльність; А13; М49; М10; 657:339.97(072)