Особливості розвитку релігійно-паломницького туризму у Волинській області - Патійчук, Віктор Олексійович; Patiichuk, Viktor O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Досліджено особливості розвитку та функціонування релігійно-паломницького туризму на території Волинської області. Описано головні сакрально-паломницькі об’єкти. Виділено основні паломницькі ареали на території краю. Акцентовано увагу на особливостях культурно-історичного розвитку головних сакральних об’єктів Волині. Розкрито паломницьку спеціалізацію основних релігійно-паломницьких центрів досліджуваної території. Визначено головні проблеми та перспективи розвитку паломництва на території Волинської області.

The features and functioning of religious and pilgrimage tourism in the Volyn region are researched. The main sacred pilgrimage objects of Volyn are described and the main pilgrimage areas are marked out. The attention is focused on characteristics of cultural and historical development of main sacred objects of Volyn. Pilgrimage specialization of major religious pilgrimage centres of the region is exposed. The basic problems and prospects of pilgrimage development in the Volyn region are considered.
Features of Religious and Pilgrimage Tourism in Volyn Region
Keywords: паломництво; паломницький центр; паломницький ареал; Волинська область; pilgrimage; pilgrimage centre; pilgrimage area; Volyn region