Олександр Рисак: доля і творчість - Маланій, Олена; Malanii, Olena (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті йдеться про неординарну особистість – людину, педагога, вчено- го, письменника, професора кафедри української літератури Волинського націо- нального університету імені Лесі Українки Олександра Опанасовича Рисака. Його долю висвітлено крізь призму наукового, творчого доробку, внеску у вітчизняну науку, зокрема лесезнавства, з урахуванням особистих людських якостей. Ключові слова: науковець, творчість, характер, родинні стосунки.The article refers to the extraordinary personality of man − a teacher, scholar, writer, professor of Ukrai- nian literature Volyn National University of Lesya Ukrainian Alexander Afanasievich Risak. His fate is considered through the prism of science, creative works, contribu- tions to national science, especially Leseznavstva and through the prism of personal human qualities.
Аleksandеr Rуsak: Fate and Creativity
Keywords: науковець; творчість; характер; родинні стосунки; academic; creativity; character; family relations