Агатангел Кримський і Волинь: огляд наукових заходів з нагоди 150-річчя від дня народження вченого - Білик, Вікторія Андріївна (My University, 2021)
У 2021 р. в Україні відзначають 150 років від дня народження відомого сходознавця, історика, мовознавця-лінгвіста, письменника і поета, етнографа, співзасновника Української академії наук Агатангела Юхимовича Кримського. Майбутній учений народився на Волині у місті Володимирі-Волинському. Сім’я тут прожила недовго, але волиняни вважають А. Кримського своїм земляком. Розуміючи великий вклад вченого у розвиток різних галузей науки, низка наукових установ Волині зберігає, пошановує та популяризує життєву і наукову спадщину вченого. Цьогоріч до вшанування пам'яті А. Кримського долучилися такі наукові організації Волині як Волинський національний університет імені Лесі Українки, Волинський краєзнавчий музей, Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти, Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, Володимир-Волинський педагогічний фаховий колледж імені А. Ю. Кримського. Ці установи стали співорганізаторами низки наукових заходів, присвячених Агатангелу Кримському.
Keywords: історія; Агатангел Кримський; Волинь; ювілей; виставка; науковий семінар; вечір історичного портрету; круглий стіл