Українська поезія на сторінках польської літературної преси міжвоєння: погляди, переклади, критика - Кравченко, Світлана Іванівна; Kravchenko, S. I. (Університет імені М. Кюрі-Склодовської (Люблін, Польща), 2008)
У статті «Українська поезія на сторінках польської літературної преси міжвоєння: погляди, переклади, критика» розглядається польська рецепція української поезії в інформаційних нарисах, літературно-критичних та аналітичних статтях, а також у польських перекладах, які друкувалися в літературній періодиці 20-х-30-х років ХХ століття на теренах Польщі.The article “Ukrainian poetry on the pages of polish literary press between two world wars: views, translations, criticism” is about polish review about Ukrainian poetry in informational essays, literarycritical and analytical articles, and also in polish translations, which where published in literary periodicals in 20th-30th years of XX century on the Polish lands.
Ukrainian poetry on the pages of polish literary press between two world wars: views, translations, criticism
Кравченко Світлана Іванівна - проф., доктор наук, зав. каф. видавничої справи та редагування і журналістики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: польсько-український літературний діалог; поетична інтерпретація; огляд; аналітична стаття; polish-ukrainian literary dialogue; poetical interpretation; viewing; analytical article