Упровадження здоров’язбережувальних технологій у діяльність закладів оздоровлення і відпочинку - Здіховський, Андрій; Здіховська, Тетяна; Zdihovskyy, Andrew; Zdihovska, Tatiana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті розглянуто підходи вітчизняних і зарубіжних науковців щодо трактування поняття здоров’я¬збережувальні технології, їх значення в процесі функціонування закладів оздоровлення та відпочинку на сучасному етапі. Проаналізовано роль таких технологій у системі позашкільної освіти. Зіставлено види здоров’язбережувальних технологій із конкретними напрямами діяльності працівників закладу оздоровлення та відпочинку щодо їх упровадження й застосування в період табірної зміни. Запропоновано різноманітні форми діяльності з елементами здоров’язбереження, які доцільно включати в роботу табору для формування стійкої мотивації у вихованців до здорового способу життя. В статье рассмотрены подходы отечественных и зарубежных ученых к трактовке понятия здоровьесберегающие технологии, их значение в процессе функционирования учреждений оздоровления и отдыха на современном этапе. Представлена роль таких технологий в системе внешкольного образования. Сопоставлено виды здоровьесберегающих технологий с конкретными направле¬ниями деятельности работников учреждения оздоровления и отдыха по их внедрению и применению в период лагерной смены. Предложены разнообразные формы деятельности с элементами здоровьесбережения, которые целесообразно включать в работу лагеря с целью формирования устойчивой мотивации у воспитанников к здоровому образу жизни.The article considers the modern approaches to the interpretation of the concept of “health protection technologies”. The article considers the approaches of domestic and foreign scientists on the interpretation of the concept of “health protection technologies”, its importance in the functioning of institutions of recreation and leisure on the modern stage. The article shows the role such technologies in the system of out-of-school education. The author offers the comparing the types of health protection technologies with specific areas of activity of employees of the institution of recreation and leisure on its implementation and using in the period of camp session. The author of article offers the various forms of activity with elements of health protection that are appropriate to include in the functioning of in order to create sustainable motivation to a healthy lifestyle of educatees.
The Implementation of Health Protection Technologies Into the Institutions of Recreation and Leisure Activity.
Keywords: здоров’язбережувальні технології; позашкільна освіта, дитячий заклад оздоровлення та відпочинку; здоровий спосіб життя; здоровьесберегающие технологии; внешкольное образование; детское учреждение оздоровления и отдыха; здоровый образ жизни.; health protection technologies, out-of-school education, children’s institution of recreation and leisure health protection, healthy lifestyle.