Сучасні технології навчання в теоретичній підготовці майбутніх учителів фізичної культури - Бєлікова, Наталія Олександрівна (Сум. держ. пед. ун-т ім. А. С. Макаренка, 2014)
В умовах сучасності актуальною є розробка нових підходів до вдосконалення системи підготовки майбутніх учителів фізичної культури з метою підвищення їх професіоналізму. У роботі наголошено на необхідності системного впровадження нових педагогічних технологій та інтерактивних методів навчання поряд із традиційними для оптимізації навчально-педагогічного процесу. Окреслено основні напрями їх реалізації в теоретичній підготовці майбутніх учителів фізичної культури. Розкрито особливості використання проблемних лекцій, лекцій-дискусій і презентаційних (мультимедійних) лекцій як таких, що створюють умови для прояву активності й самостійності студентів
Keywords: новітні технології; інтерактивні методи; професійна підготовка; майбутні вчителі фізичної культури; 371.134:796.011.2