Періодичні видання Польщі 20−30-х років ХХ століття у світлі суспільно-культурних процесів міжвоєнної доби: літературна комунікація, польсько-український діалог - Кравченко, Світлана Іванівна; Kravchenko, Svitlana I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У монографії розглядаються польські та українські періодичні видання, які виходили на теренах Польщі у 20−30-ті роки ХХ століття, їх роль у літературному процесі, відображення польсько-українського дискурсу й зв’язок із суспільно- історичними явищами. Значна увага приділяється способам презентації суспільної свідомості за посередництвом колективних та індивідуальних програм, з’ясовуються особливості літературної комунікації. Висвітлюється українська тематика в польській літературній періодиці міжвоєнного періоду. Книга розкриває майже не досліджені в Україні аспекти польсько-українського культурного діалогу, який тривав на шпальтах періодики міжвоєння. Монографія розрахована на журналістів, філологів, істориків та всіх, хто цікавиться історією преси, літературним процесом та польсько-українськими відносинами.
Keywords: періодичні видання; польсько-український діалог; міжкультурна комунікація; суспільна свідомість; літературний процес