Неоромантична іронія в творчості Янки Купали початку XX століття - Дорошко, Лідія; Doroshko, Lidiia (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Ідеться про особливості неоромантичної іронії у творчості Янки Купали початку XX століття. Виявлено суттєву різницю між романтичною і неоромантичною іронією. З’ясовано сенс „провокаційної” іронії білоруського пісняра. . The features of neo-romantic irony are investigated in works of Yanka Kupala. Attention is concentrated on difference between romantic and neoromantic irony. The sense of provoking irony of belorussian poet of defined.
Neo-romantic irony in works of Yanka Kupala at the beginning of the 20 th century
Keywords: неоромантична іронія; neo-romantic irony; дієва функція слова; active function of a word; тема мертвої людини; the theme of dead person; духовна несвобода; spiritual unfreedom