Проблема періодизації історії української соціологічної думки - Кондратик, Леонід Йосипович; Кондратик, Леонид Иосифович; Kondratyk, Leonid I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано основні підходи до періодизації історії української соціологічної думки, відзначено і їх сильні сторони, і недостатню вмотивованість окремих положень, а також викладено авторську концепцію вирішення цієї наукової проблеми. The article analyzed the main approaches to the periodization of the history of Ukrainian sociological thought, pointed out how their strengths and lack of motivation of individual provisions, as well as the author presented the concept to solve this scientific problem.
The Problem of Periodization of the History of Ukrainian Sociological Thought
Keywords: генетична соціологія; господарство; історія української соціологічної думки; коловорот еліт; народ і нація; протосоціологія; соціальні зв’язки; genetic sociology; economy; the history of Ukrainian sociological thought; whirlpool elite; people and nation; protosociology; social relations