Славетні імена українських анатомів сучасності: професор Володимир Георгійович Ковешніков - Пикалюк, Василь Степанович; Сікора, Віталій Зіновійович (Буковинський державний медичний університет, 2023)
Володимир Ковешніков – один із найбільш знаних вітчизняних анатомів, чиє наукове ім’я є найвищим авторитетом у професійному колі морфологів, про що свідчило обрання його Почесним президентом Всеукраїнського наукового товариства анатомів, гістологів, ембріологів і топографоанатомів. Понад 50 років він вів інтенсивні комплексні спостереження, вивчаючи філо-, онтогенетичні особливості росту, будови, формоутворення та регенераторних потенцій опорно- рухового апарату, нервової та ендокринної систем від впливом ендо-, екзогенних чинників різної етіології та інтенсивності. Характерна риса наукових досліджень академіка – їх пріоритетність (про що свідчать десяток патентів й авторських свідоцтв) та фундаментально- прикладний характер.
Keywords: Ковешніков Володимир; анатомія; професор; славетні імена; 611(092)(477)