Корекція з виховання толерантності у молодших школярів в умовах інклюзії - Кайдалова, Галина; Kaidalova, Halyna (Львівська педагогічна спільнота, 2015)
У статті розглянуто проблему необхідності виховання у дітей молодшого шкільного віку норм толерантності. Окрема увага звертається на те, що починати дану роботу потрібно якомога раніше під постійним контролем та керівництвом вчителя. Також зазначено, що в умовах інклюзивної освіти толерантність є усталеною нормою поведінки, яку суспільство не завжди, а то й рідко, проявляє по відношенню до дітей та людей з особливими потребами. The article examines the problem of upbringing norms of tolerance in children of primary school. We paid special attention that the work of upbringing junior pupils should start as soon as possible under the constant supervision and guidance of a teacher. The article tells that in terms of inclusive education tolerance is like established norm of behavior which society does not always or rarely demonstrates to children and people with disabilities.
Keywords: корекція; толерантність; молодші школярі; інклюзивна освіта; вчитель; виховання; correction; tolerance; junior pupils; inclusive education; teacher; upbringing