Тенденції розвитку іншомовної освіти в Україні - Кузьмінська, Юлія; Kuzminska, Yuliia (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті висвітлено результати дослідження тенденцій розвитку іншомовної освіти в Україні, їх вплив на формування методики вивчення іноземних мов у вищих навчальних закладах, їх ефективне застосовується під час іншомовній підготовці майбутніх фахівців немовних спеціальностей на сучасному етапі. Проаналізовано окремі аспекти формування та розвитку іншомовної освіти на різних етапах її становлення у контексті предмету дослідження та їх актуальність у сучасних умовах підготовки майбутніх фахівців гуманітарного спрямування у вищих навчальних закладах України. З’ясовано основні напрямки розвитку тенденцій іншомовної освіти через аналіз праць та досліджень провідних фахівців у галузі. The main lines of foreign language education trends are outlined through analysis of research papers of leading experts in the field. The article deals with the problem of foreign language training. The results of foreign language educational trends in Ukraine and their impact on the methods of learning foreign languages in higher educational establishmentsare analyzed in it. The article studies their effective usage of language training in preparing future professionals of non-language specialties today, determines the purpose and content of it. Some major aspects of the formation and development of foreign language education at different stages of development in the context of the research subject are analyzed. Its relevance in the present conditions of training future professionals in higher educational institutions of Ukraine is also studied.
Trends in foreign language education in Ukraine
Keywords: освіта; навчання; викладання; іншомовна освіта; іншомовна підготовка; тенденції розвитку іншомовної освіти; foreign language education; foreign language training; teaching foreign languages; non-language specialists