Ставлення УНДО до польсько-німецьких відносин у переддень війни (березень−серпень 1939 р.) - Гавришко, Марта; Havryshko, M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті простежено уявлення, оцінки і ставлення представників УНДО до польсько-німецьких відносин у період між чехословацькою кризою і початком війни у вересні 1939 р. Особливу увагу присвячено аналізу ролі українського питання у відносинах між Польщею і Третім Рейхом, а також відображення цього в політичній думці націонал-демократів. The article deals with the vision, opinions and attitude of the UNDO leaders concerning the German-Polish relations from the Czechoslovak crisis until the beginning of the war on 1 September 1939. The special attention is paid to the analysis of the role of the Ukrainian question in relationships between Poland and the Third Reich, likewise this reflection in the political opinion of national-democratic politicians in Halychyna.
Polish-German Relations in the Presentation of UNDO (from March Until September 1939)
Keywords: Третій Рейх; Адольф Гітлер; Польща; Галичина; українське питання; УНДО; Third Reich; Аdolf Hitler; Poland; Halychyna; Ukrainian question; UNDO