Реставрація і консервація об’єктів історико-культурної спадщини - Дмитренко, Алла Адамівна; Dmytrenko, Alla A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Дисципліна «Реставрація і консервація об’єктів історико-культурної спадщини» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін і спрямована на оволодіння студентами знаннями про особливості реставрації і консервації предметів різних груп зберігання. Мета навчальної дисципліни: формування у студентів системи знань та цілісного уявлення про основні етапи розвитку та формування методики наукової консервації та реставрації об’єктів історико-культурної спадщини; бережного ставлення до культурної спадщини. При вивченні курсу «Реставрація і консервація об’єктів історико-культурної спадщини» у студентів формуються наступні компетентності: загальнокультурні, інформаційні, інтелектуальні, комунікативні, соціальні, предметні; здатність до вирішення проблем, пов’язаних із збереженням об’єктів історико-культурної спадщини.
Keywords: реставрація; консервація; реставраційна діяльність; культурна спадщина; наукова реставрація; реставраційний процес; профілактика руйнувань об’єктів культурної спадщини; етика консерватора-реставратора