LE GLOSSAIRE des termes de l’analyse du discours et de la communiсаtion - Андрієвська, Вікторія Валеріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Навчальне видання має на меті ознайомити студентів із франкомовним понятійним корпусом таких мовознавчих дисциплін, як «Комунікативна лінгвістика» та «Аналіз дискурсу» («Дискурсознавство»). Розробка представлена глосарієм лінгвістичних термінів, словникові дефініції в якому подані в алфавітному порядку для полегшення пошуку та роботи із термінологічними визначеннями.

La publication pédagogique vise à familiariser les étudiants avec le corpus conceptuel francophone de disciplines linguistiques telles que la "Linguistique communicative" et l'"Analyse du discours" ("Études du discours"). L'ouvrage est représenté par un glossaire de termes linguistiques dont les définitions du dictionnaire sont présentées par ordre alphabétique pour faciliter la recherche et le travail avec les définitions terminologiques.
Глосарій термінів із дискурс-аналізу та комунікації
Навчальне видання може слугувати як довідковий матеріал із навчальних дисциплін, про які йшлося вище, а також може бути використане студентами під час виконання самостійної роботи, адже практична частина видання містить ряд завдань, спрямованих на здійснення дискурс-аналізу запропонованих французьких текстів. Методичне видання призначене для студентів філологічних факультетів, які вивчають французьку мову як основну або другу іноземну.
Keywords: Дискурс-аналіз; L'analyse du discours; Комунікативна лінгвістика; La linguistique communicative; Дискурсознавство; французька мова; la langue française; 811.133.1’373.46’42(072)(03)