Наративний досвід vis-a-vis здоров’ю особистості - Засєкіна, Л. В.; Zasiekina, L. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті відображено результати експериментального вивчення впливу наративного досвіду на фізичне і психічне здоров’я особистості. У дослідженні запропоновано авторське тлумачення поняття наративного досвіду, а також обрано показник емоційного благополуччя як критерій здоров’я особистості. Запропоновано чіткі психолінгвістичні параметри для вивчення наративів різних життєвих подій. The results of experimental study of narrative experience impact on personality’s physical and mental health are highlighted in the article. The author’s definition of narrative experience and emotional well-being as indices of personality’s health are proposed. The distinct psycholinguistic features for analysis of narrative with life events are revealed.
Narrative Experience vis-а-vis Personality’s Health
Keywords: наративний досвід; здоров’я особистості; психолінгвістичні параметри наративу; стресово-травматичні події; концепти; narrative experience; personality’s health; psycholinguistic features of narrative; stress and trauma events; concepts