Сучасний природний рекреаційний потенціал Колодяжненської ТГ Волинської області та шляхи його удосконалення. - Нетробчук, Ірина Марківна; Стельмах, Валентина Юріївна; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Чижевська, Лариса Тарасівна; Мельник, Олег Володимирович; Полянський, Сергій Володимирович; Качаровський, Роман Євгенович (ГО «Європейська наукова платформа», 2023)
Деталізовано передумови формування Колодяжненської територіальної громади (ТГ) Волинської області. Акцентовано увагу на особливостях клімату, поверхневих вод, ґрунтів, лісових та земельних ресурсів. Охарактеризовано об’єкти природно-заповідного фонду (ПЗФ) громади. Вивчено їх природні, зокрема, флористичні та фауністичні особливості. Обгрунтовано умови здійснення природоохоронної та рекреаційної діяльності в їх межах. Запропоновано напрямки покращення функціонування об’єктів ПЗФ та можливості розширення його мережі.
Keywords: природно-заповідний фонд; рекреаційний потенціал; клімат; поверхневі води; озеро; річка; лісові ресурси; ґрунт; природно-заповідні об’єкти; Колодяжненська ТГ; Ковельський район; Волинська область; 911.3:330.15](477.82-72):379.8