Практикум із дискретної математики - Швай, Ольга Леонідівна (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2025)
У посібнику розглянуто розділи курсу дискретної математики (математична логіка, теорія множин і відношень, комбінаторний аналіз, теорія графів, булеві функції, теорія абстрактних автоматів), які мають широке теоретичне і практичне застосування. Матеріал подано у зрозумілій формі з великою кількістю прикладів. Кожен розділ містить питання для самоконтролю, тестові завдання, задачі для самостійного розв’язування, зразки самостійних робіт. Рекомендовано здобувачам освіти першого курсу, спеціальностей Математика, Середня освіта (Математика), Середня освіта (Інформатика), Комп’ютерні науки, Кібербезпека та захист інформації.
Keywords: Дискретна математика; множини; відношення; комбінаторний аналіз; графи; булеві функції; абстрактні автомати; математична логіка; 519.1(075.8)