Сліди давньогерманських язичницьких вірувань у сучасній англійській мові - Добжанська, Наталія Іванівна; Dobzhanska, Natalia (Видавничий відділ Волинського державного університету імені Лесі Українки „Вежа”, 2009)
Статтю присвячено тематичним групам словникового складу сучасної англійської мови, які етимологічно пов'язані з образами давньогерманської міфології, а також з дохристиянським релігійним культом. The article deals with thematic groups of Modern English vocabulary etymologically connected with names of personages of Old Germanic mythology as well as with the pre-Christian cult. Key words: vocabulary, etymology, mythology, classification.
Traces of Pre-Christian Beliefs of Ancient Germans in Modern English Vocabulary
Keywords: лексика, етимологія, міфологія, класифікація; vocabulary, etymology, mythology, classification