До проблематики підвищення ефективності діяльності підприємства на інноваційних засадах - Шматковська, Тетяна Олександрівна; Сосна, Ганна Миколаївна; Шматковська, Тетяна Олександрівна; Sosna, Hanna O.; Shmatkovska, Tetiana О.; Sosna, Ganna M. (Черкаський навчально-науковий інститут, 2016)
У статті розглянуто теоретико-прикладні аспекти підвищення ефективності діяльності підприємства на інноваційних засадах. Досліджено значення інноваційної діяльності підприємств для забезпечення економічного зростання національної економіки та окреслено значення у підвищенні ефективності функціонування підприємства таких інноваційних процесів, як освоєння нових видів продукції, впровадження нових технологічних процесів і методів організації виробництва. Наведено найважливіші фактори створення цілісного та ефективного господарського механізму адаптації підприємств до умов ринку та запропоновано подальшу розробку комплексу теоретико-сетодичних питань щодо підвищення ефективної діяльності підприємств на інноваційних засадах. В статье рассмотрены теоретико-прикладные аспекты повышения эффективности деятельности предприятия на инновационной основе. Исследовано значение инновационной деятельности предприятий для обеспечения экономического роста национальной экономики, очерчено значение в повышении эффективности функционирования предприятия таких инновационных процессов, как освоение новых видов продукции, внедрение новых технологических процессов и методов организации производства. Приведены важнейшие факторы создания целостного и эффективного хозяйственного механизма адаптации предприятий к условиям регулируемого рынка и предложена дальнейшая разработка комплекса теоретических и методических вопросов по повышению эффективной деятельности предприятий на инновационных основаниях.
Keywords: інновація; инновация; інноваційний процес; инновационный процесс; інноваційно-активне підприємство; инновационно-активное предприятие; інноваційна діяльність; инновационная деятельность; ефективність діяльності підприємства; эффективность деятельности предприятия; регулювання ефективності функціонування; регулирования эффективности функционирования