Проєктний підхід в методології досліджень наук про Землю. - Фесюк, Василь Олександрович; Мороз, Ірина Анатоліївна (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2022)
Реалії розвитку суспільства, суспільних відносин та науки в наш час змушують переглянути підходи до традиційної методології наукових досліджень. З’являються нові підходи, що вимагають перебудови концепції організації самого дослідницького процесу. Не обходить ця тенденція і науки про Землю. Особливо, коли мова йде про регіональний і локальний рівень дослідження. Одним із таких підходів є проєктний підхід. Він стає чимдалі поширенішим методом вирішення різноманітних завдань та реалізації стратегій в різноманітних галузях людської діяльності. В найбільш загальному випадку під проєктом розуміють послідовність взаємопов'язаних операцій, спрямованих на досягнення важливого конкретного результату протягом обмеженого часу при встановлених ресурсних обмеженнях.
Keywords: методологія; науки про Землю; проєкт; проєктний підхід