Особливості фізичного й психологічного компонентів здоров’я в якості життя студентів - Цьось, Анатолій Васильович; Пришва, Олесь; Самчук, Оксана; Tsos, Anatolii V.; Pryshva, Oles; Samchuk, Oksana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розкрито стан фізичного й психологічного компонентів здоров’я в якості життя студентів університетів. Результати дослідження свідчать, що фізичний компонент здоров’я студентів перебуває в межах 51,12, психологічний – 44,27 бала. Рівень фізичного та психологічного компонентів здоров’я в якості життя студентів України, Білорусі й Росії суттєво не відрізняються. Виявлено статистичні кореляційні взаємозв’язки між рольовим функціонуванням, обумовленим фізичним станом і рольовим функціонуванням, обумовленим емоційним станом студентів; загальним станом здоров’я й життєвою активністю; загальним станом здоров’я та психічним здоров’ям; соціальним і рольовим функціонуванням, обумовленим емоційним станом; соціальним функціонуванням та психічним здоров’ям. In the article it is presented the peculiarities of physical and psychological health components in quality of life of students. The results of the study witness that physical health of students lies within 51,12, psychological – 44,27 points. The level of physical and psychological health components in quality of life of students of Ukraine, Belorussia and Russia don’t differ considerably. It was found statistic correlational interconnections between the role functioning that is preconditioned by physical condition and role functioning that is caused by emotional condition of students, general health condition and vital activity; general health condition and psychological health; social functioning and role functioning caused by emotional condition; social functioning and psychological health.
Peculiarities of Physical and Psychological Health Components in Quality of Life of Students
Keywords: здоров’я; фізичний компонент; психологічний компонент; студенти; якість життя; health; physical component; psychological component; students; life quality