Від подорожування до філософування: світоглядно-філософський аналіз - Опейда, Людмила; Опейда, Артур (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
У статті розглянуті колізії і суперечності на шляху людини подорожуючої (homo viator); описані пошуки та показана дорожня карта, яка щільно всіяна умовними знаками-символами, котрі сучасній людині необхідно розшифрувати, якщо вона прагне до пізнання власної сутності та сутності світу. Останнє постає як можливість лише під час безпосередньої Зустрічі з Іншим, у порівнянні та комунікації з ним, що, водночас, є смислом справжньої мандрівки, і, особливо, такої, яка початково націлена на осягнення сенсу людського буття.
Keywords: мандрівка; шлях; подорожування; людина подорожуюча (homo viator); філософування; пошуки; сенс людського буття