Використання інтерактивних методів у викладанні курсу «Українська мова за професійним спрямуванням». - Нестерчук, Оксана Григорівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
На практичних заняттях з курсу «Українська мова за професійним спрямуванням» для студентів факультету інформаційних технологій та математики використовуємо роботу у малих групах для закріплення знань, отриманих у курсі з теми «Основи культури української мови», «Риторика і мистецтво презентації». Такий метод ефективний для вирішення проблем разом з малим колективом. Робота із картками-завданнями або фрагментами текстів допомагає студентам виробляти навички комунікативного спілкування у групі На сьогодні серед інтерактивного навчання набуло популярності тренінг-гра, робота у малих групах, рольова гра, виконання практичних проєктів, навчання у неформальних умовах (музеях, виставках, театрах, установах та інших громадських закладах).
Keywords: використання інтерактивних методів; робота у малих групах; інноваційні методи; мозковий штурм