Образ міста в поетичному світі представників угруповання "Скит поетів" - Клімчук, Юлія; Klimchuk, Yulia (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті в компаративному аспекті здійснено аналіз образу міста в поетичній рецепції представників літературого угруповання "Скит поетів" та подальшого проектування цього образу у їхній творчості.Висвітлено особливості сприйняття поетами-емігрантами міських площин, атмосфери, духу міста, окресленно відмінності у сприйнятті цих образів кожним. Порівнюються поетичні образи міст, які формують бінарну опозицію "свій/чужий". In the given article, in the comparative aspect, is analyzed the town's image in the poetic reception of the literary union "Skit poetov" representatives and the projection of this image in their poetic works. In the course of investigation are viewed the pecularities of poet-emigrants perception of the town space, atmosphere and town's spirit, are also analyzed the differences in every poet's perception. Are compared the towns images, that form a binary opposition "one's own/strange".
The Town's Image in the Poetic World of the Literary Union "Skit poetov" Representatives
Keywords: рецепція, компаративний аналіз, еміграція, бінарна опозиція, поети-скитники.; reception, comparative analysis, emigration, binary opposition, skitniku.