Віртуальні екскурсії – інноваційний напрям у туристичній діяльності Волині - Лисюк, Тетяна Василівна; Терещук, Оксана Степанівна; Білецький, Юрій Валентинович (My University, 2023)
У статті обгрунтовано та підтверджено роль віртуальних екскурсій як засобу покращення і пожвавлення туристичної діяльності на Волині, адже впровадження сенсорних заходів у музеях та визначних пам’ятках значно підвищує задоволеність відвідувачів. Визначено, шо віртуальні екскурсійні тури стискають враження від подорожі, включаючи лише основні моменти або найцінніші та найцікавіші частини. Наприклад, 2-годинна екскурсія може бути скорочена до кількох хвилин. Проте, віртуальні екскурсії на Волині стають все більш популярними в останні роки, так як технології стають все більш досконалими. Охарактеризовано основні маршрути віртуальних екскурсій Волині і графічно відображено основні визначні пам’ятки. Досліджено, що створення успішного віртуального екскурсійного туру вимагає інноваційного підходу, який дозволяє користувачеві відчути себе у реальному часі. Важливо надати користувачам достатньо інформації, щоб вони могли зрозуміти те, що бачать, і відчути зв’язок з реальним світом.
Keywords: віртуальні екскурсії; Волинь; екскурсійний туризм; інноваційні технології; онлайн-проекти; 379.85