Оцінка фізичного стану студентів групи фізичної реабілітації вищих навчальних закладів - Дубчук, О.; Dubchuk, O. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Сьогодні простежується тенденція погіршення стану здоров’я молоді. Вивчення фізичного стану студентів дасть змогу оптимізувати процес фізичного виховання, що сприятиме підвищенню оздоровчої ефективності вправ. Завдання дослідження – визначити та проаналізувати рівень фізичного стану студентів групи фізичної реабілітації при сколіозі II–III ступенів. Результати функціонального дослідження опорно-рухового апарату свідчать про обмеження рухливості хребта вперед і назад та асиметрію бічної рухливості. Критично малим є показник статичної витривалості м’язів спини. Тенденційно низькі показники тестування фізичної підготовленості студентів. Результатів фізіологічного тестування свідчать про необхідність зміни рівня фізичного навантаження на заняттях фізичного виховання в групах фізичної реабілітації задля покращення загального рівня фізичного стану студентів. Отримані показники можуть бути використані в подальшій практиці організації занять із фізичного виховання в групах фізичної реабілітації. The tendency of youth health condition worsening is retracing today. The study of students physical condition permit to optimize the process of physical training lessons that gives the possibility to raise the healthier effectiveness of the exercises. The goal of the research is to define and analyze the physical condition level of physical rehabilitation groups students’ with scoliosis of 2–3 degrees. The functional researching results of locomotive system indicate to the spine motion limitation to forward, to back and it indicates also to the lateral motion asymmetry. The testing index of the students’ physical qualification is tendentious low. The physiological testing results are point to the necessity of physical working load changing on the physical training lessons with the physical rehabilitation group with the goal of general level improvement of the students’ physical condition. The receiving results can be used in the following practice of the organization of physical training lessons with the physical rehabilitation group.
The Assessment of Physical Condition of the Students of Group of Physical Rehabilitation of the Higher Educational Institution
Keywords: фізичний стан; фізична підготовленість; студенти; сколіоз; physical condition; physical qualification; students; scoliosis