“Блакитне озеро” – геотуристичний об’єкт Турківщини - Наумко, Ігор; Занкович, Галина; Кохан, Оксана; Вовк, Олександр (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2022)
“Блакитне озеро” знаходиться на околиці м. Турка Самбірського району Львівської області. Воно утворилося в результаті антропогенної діяльності людини, як наслідок функціювання Турківської каменоломні до її закинення, розташованої біля підніжжя гори Кичера (881 м) (Бескиди) [5] у відкладах Кросненської структурно-фаціальної одиниці Українських Карпат. Площа озера досягає 4 тис. м2 , глибина – 20 м.