Жанрово-стильові особливості епістолярного діалогу Юрія Шевельова − Оксани Забужко - Стернічук, Вікторія; Sternichuk, Viktoriya (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
У статті розглянуто епістолярний діалог Ю. Шевельова – О. Забужко як сукупність парних текстів – документів писемного спілкування суб’єктів, що в підсумку складають цілісний текст, набувають жанрово-стильової визначеності та завершеності, зафіксованої у книжковому виданні. Авторська постать у такому діа-лозі проявляється завдяки стильовій домінанті, адже специфіка епістилю спрямована на те, щоб максимально об’єктивно розкрити особу автора та адресата. Епістолярні тексти О. Забужко – Ю. Шевельова – це стилізована літературна форма спілкування, перенесена у площину листа. The article deals with epistolary dialogue of Yurij Shevelev – Oksana Zabuzhko as a set of paired texts written communication – subjects of documents that in resulting constitute integral text, obtain genre and stylistic definition and completeness fixed in book publishing. The author’s component in such a dialogue is manifested trough stylistic unit, specificity of epistyle aims to reveal the author and the addressee more objectively. Epistolary texts of O. Zabuzhko – Y. Shevelev – stylized literary form of communication carried over into the sphere of writing. These epistolary messages have confirmed existence and development in Ukrainian literature a new genre – the epistolary dialogue. Edition of the epistolary texts of famous Ukrainians from the position of pair perspective demonstrate poetic, motives, style, dialogues problem.
Genre and Stylistic Features of Epistolary Dialogue of Yurij Shevelev – Oksana Zabuzhko
Keywords: епістолярний діалог; епістиль; комунікація; автор; адресат; інтертекстуальність; epistolary dialogue; communication; author; addressee; intertextuality