Економічна дипломатія - Кухарик, Вікторія Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Метою дисципліни є формування у студентів розуміння сутності економічної дипломатії як інструменту захисту національних інтересів держави у сфері зовнішньоекономічної політики, а також практичних аспектів дипломатичної роботи у сфері зовнішньоекономічної діяльності з метою досягнення стратегічних цілей держави. Завдання дисципліни: сформувати у студентів здатність коректно застосовувати загальнотеоретичні засади економічної дипломатії та її інструментарію у зовнішньоекономічних зносинах і зовнішньоекономічній діяльності, використовувати тонкощі дипломатичного протоколу й етикету, техніки проведення переговорів, нормативне забезпечення економічної дипломатії в практиці просування торговельно-економічних інтересів національного бізнесу за кордоном.
Keywords: сутність економічної дипломатії; зовнішньоекономічна політика